Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det er utroligt vigtigt at få grøntsager, det ved vi alle sammen. Der findes enormt mange vigtige vitaminer og mineraler som er nødvendige for en sund krop. En ting er selv at tage sig sammen til at spise disse naturens vitaminpiller, men det er noget helt andet at få dem proppet i halsen på børnene. Alle som er forældre kender til den udfordring som udspiller sig hver dag til spisetid, når børnene skal have deres grøntsager. Hvis der er noget børn kan være stædige omkring så er det grøntsager. Det ender nemlig oftere i gråd og efterladte stykker broccoli end et tilfredst barn og en tom tallerken. Det gælder derfor i høj grad om at være kreativ, og der findes heldigvis også metoder.

Lav lækker grøntsagsjuice

Børn elsker juice, da det for det meste er lavet af appelsiner, æbler eller andre eksotiske frugter. Man hvad de ikke ved er, at gulerodsjuice smager fremragende, og at man ikke kan smage den store forskel, selvom man blander lidt rødbede i appelsinjuicen. Hvis du bevæbner dig med en slowjuicer og en masse lækre opskrifter, kommer dine børn aldrig til at mangle grøntsager igen.

Gem grøntsagerne i lasagnen

Mest af alt handler det om noget psykisk, når børnene ikke vil spise grøntsagerne. Derfor spiser de hellere end gerne den lækre suppe, indtil de får af vide, at den er lavet med selleri. Det gælder derfor om at snyde dem, og dette kan man nemt gøre med en familiefavorit. Man kan nemlig få masser af lækre rodfrugter ned i kødsovsen til lasagnen, og børnene vil aldrig ane uråd.

Få dem til at se spændende ud

Men hvis børnene endelig skal se grøntsagerne imens de spiser dem, så skal man få dem til at se spændende ud. Dette kan man gøre ved at snitte dem på kreative faconer, eller købe sjove grøntsager som lilla gulerødder og lilla blomkål eller sødekartofler.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here