Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

I disse smartphones tider, hvor alle har en smartphone og hvor stort set alle bruger for meget tid på den, selvom de godt ved det, er der et stort spørgsmål der presser sig på hos mange. Hvornår skal børn have deres egen mobiltelefon. Det er naturligvis et spørgsmål, der er meget svært at svare på helt generelt. Der kan nemlig være mange faktorer der spiller ind. 

Er forældrene eksempelvis skilt, kan det være, at det er en god ide med en lidt tidligere, så barnet eller børnene ikke er afhængige af at skulle låne den ene forældres telefon, hvis de gerne vil ringe til anden anden. 

Nogle børn vil slet ikke have problemer med at styre det, og vil kun bruge telefonen til at ringe og skrive sms’er fra, mens andre nærmest vil kunne gå i en euforisk choktilstand over at have ubegrænset Youtube adgang døgnet rundt. Der er stor forskel på, hvordan børn har det med mobiltelefoner og smartphones, og derfor er der også stor forskel på, hvornår det er en god ide at anskaffe en til sit barn. 

Begræns brugen

Vælger man at investere i en smartphone til sit barn i en relativ tidlig alder, er det en god ide at begrænse brugen en hel del. Selvom der er mange af os voksne der er dårlige til det, så har vi et stort ansvar for at opdrage vores børn til at have et så fornuftigt som muligt forhold til telefonen. Der findes mobilabonnementer til børn, hvor der ikke er så meget data og lignende med, så man er rimelig sikker på, at de ikke bare kan bruge den ubegrænset, men det vigtigste er nu stadig at man har snakken med sit barn om det. 

Du er forbilledet

Du skal huske på, at det er dig, der som den voksne er forbilledet for dine børn, og hvis du hele tiden har snuden i telefonen, vil de ikke kunne forstå, hvorfor de ikke må. Det er derfor en rigtig god ide at opstille noget rammer for brugen af telefoner, iPads og lignende i hjemmet.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here