Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Hvis du læser med på denne blog er du formentlig allerede mor. Men de fleste af os får flere børn, og derfor er der en god chance for, at du stadig forsøger at blive gravid. Men det kan også være, at du har fået de børn, du vil have og derfor vil undgå at blive gravid igen. Men der er stor forskel på de forskellige graviditetstests på markedet, så her giver vi dig en lille mini-guide til, hvad du skal vælge.

Økonomi vs. sikkerhed

Grundlæggende er der to forskelle på graviditetstests: hvor meget de koster, og hvor sikre de er. Og ofte er det sidste nok det vigtigste parameter. Hvis du ikke ønsker at blive gravid, er det især vigtigt, at du vælger en sikker test. Ellers risikerer du at blive lullet ind i en falsk tryghed, som du først opdager senere i forløbet. Og det gør bestemt ikke situationen nemmere.

Derfor bør du altid prioritere at købe en sikker graviditetstest fremfor en billig en af slagsen, og du skal gerne tage to med nogle dages mellemrum.

Hvornår kan du tage testen

Graviditetstests måler mængden af graviditetshormon i din krop, og det er meget individuelt, hvor hurtigt man udskiller det. Som hovedregel kan man tage en graviditetstest på den første dag, man skulle have haft menstruation. Men nogle tests kan allerede tages et par dage før, og Clearblue kan for eksempel tages helt op til 4 dage før forventet menstruation. Man skal dog være opmærksom på, at fejlmarginen så er større, fordi man ikke nødvendigvis har udviklet nok graviditetshormon endnu.

Hvis din test er negativ, skal du derfor gerne vente 3-4 dage, før du prøver igen. Her kan du nemlig ”risikere” at få en positiv, fordi hormonet er udviklet. Får du derimod stadig en negativ, er der ret stor chance for, at du ikke er gravid.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here