Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Her til sommer er det dejligt at gå ture til stranden eller rundt i byen. Men det kan nogle gange være både tidskrævende og stressende at gå tur med små børn. Derfor er mange forældre i de sidste år begyndt at bruge løbecykler, og det burde du måske også. En løbecykel er nemlig helt fantastisk for barnets motorik, og I kommer samtidig hurtigt frem.

Løbecyklen er ikke en ny opfindelse

Allerede i 90’erne kunne man købe de klassiske løbescootere i rød, gul og blå. De fleste 90’er-børn husker dem sikkert soleklart, og de var da også populære på legepladserne. Princippet med løbecykler er sådan set præcis det samme. En løbecykel har dog som regel smallere dæk – ligesom en rigtig cykel – hvilket kræver lidt mere motorisk arbejde fra barnet.

Den tidlige ”træning” betyder, at mange børn, der har brugt en løbecykel, kan skifte direkte til en rigtig cykel, når den tid kommer. Deres balanceevne er meget veludviklet, og de er vant til at manøvrere på to hjul. Og det er ikke kun nemt for mor og far: Undersøgelser viser, at en god motorik har meget stor betydning for børnenes succes i både sport og sociale sammenhænge senere i livet.

Kan bruge løbecykel fra 2 år

Som tommelfingerregel kan børn bruge en løbecykel, fra de er to år. Når barnet kan gå sikkert er det sådan set klar til en løbecykel. I starten kræver det nok en lille smule træning, men når barnet hele tiden kan røre jorden med begge fødder, er løbecyklen faktisk en minimal udfordring. I skal naturligvis bare huske cykelhjelmen, hvis barnet skulle miste fodfæstet.

Når barnet bliver lidt ældre, er løbecyklen en god anledning til at tale med barnet om trafiksikkerhed. Forskning viser, at barnet har meget større erfaring med cyklens bevægelser og farlige situationer, og derfor har det bedre forståelse for trafikken. Desuden bliver børn, som har leget såkaldt ”farlige lege” bedre i trafikken, fordi de kender deres egne begrænsninger.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here