Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Som forælder – og især, hvis man er alene – kan det være en udfordring at få familiens budget til at hænge sammen. Der er mange udgifter forbundet med at have børn, og det er ikke nemt at tage ekstra vagter på arbejdet. Derfor får du her et par tips til, hvordan du får mere luft i budgettet – og det er ikke de typiske, som du har hørt mange gange før.

Spar på blækpatroner

Blækpatroner er ikke en stor udgift i mange husholdninger, men de er trods alt ret dyre. Mange undlader helt at have en printer derhjemme, fordi blækpatroner er så dyre. Men hvis man trodser producenternes skræmmekampagner og køber kompatible blækpatroner, er der faktisk store penge at spare.

Ofte kan kompatible blækpatroner købes til en brøkdel af prisen for mærkevarerne, og intet tyder på, at de skulle fungere dårligere.

Brug off brand-produkter

Vi bliver lidt i samme spor, for der er i det hele taget gode penge at spare på off brand-produkter. Off brand betyder, at det er ukendte eller mindre kendte mærker, og det findes inden for stort set alle produktkategorier. Derfor kan du for eksempel også købe off brand havregryn, rengøringsmidler og makeup. Du sparer formentlig kun en lille smule for hvert produkt, men det løber hurtigt op og gør en stor forskel i budgettet. Og nogle gange – fx på blækpatrone – er der faktisk en øjeblikkeligt mærkbar forskel i prisen.

Spis flere bønner

Dette er måske et af de lidt mere spøjse tips. Men en dåse kidneybønner (endda økologiske) koster kun 5-10 kr. i supermarkedet, og de indeholder masser af protein og næring. Derfor kan du hurtigt gøre familiens hverdagsretter mere mættende ved at tilføje lidt bønner – hele, hakkede eller endda blendede. Start eventuelt med en lille mængde i kødsovsen eller frikadellerne og arbejd dig så opad, til du når en passende mængde. Jo flere bønner, jo længere rækker maden og det dyre kød.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here